Välkommen

I den här bloggen kan du följa segelbåten S/Y Celeste of Solent.

Celeste är en 65-fots racer/cruiser som seglar charter och äventyrsseglingar i huvudsak i Europa.

torsdag 21 februari 2008

Äventyrssegla med Celeste till Hebriderna


Vill du komma ut på Nordsjön och lockas av segling till storslagen natur dit inga charterresor når skall du mönstra på Celeste för ditt livs seglingsäventyr.

Vi samlas ombord på Celeste på morgonen måndagen den 5 maj 2008 för en genomgång av förberedelserna inför äventyret. Vi kastar loss under eftermiddagen/kvällen och styr väster ut mot Skagen och vidare ut på Skagerak. Efter att seglat mellan Norge och Danmark kommer vi ut på Nordsjön. Kanske vi här får sällskap av delfiner som ofta besöker båten väst om Danmark. Vi närmar oss Skottlands kust och planerar inför genomseglingen mellan Skotska fastlandet och Orkney, sundet Pentland Firth. Efter Pentland Firth närmar vi oss Hebriderna och lägger till i Stornoway på ön Lewis som tillhör västra Hebriderna. Beroende på seglad tid kanske vi planerar någon kortare segling i denna övärld. Alternativt hyr vi bil och ser oss omkring.

Efter Hebriderna seglar vi tillbaka öster ut för ett stopp på ön Orkney. Vi seglar genom Scapa Flow och väljer någon trygg hamn. Vid västlig vind väntar härefter härlig spinnakersegling. Om tillfälle ges hissar vi Celestes största spinnaker på 400 kvadratmeter och surfar fram över vågorna. Gör vi bra fart stannar vi till i Skagen för en avslutningskväll före det att vi angör svenska kusten och kommer tillbaka till Göteborg.

Period: 5 maj - 18 maj 2008
Rutt: Göteborg - Hebriderna - Orkney - Danmark - Göteborg
Pris: 12 900 kronor

För bokning och info kontakta Sjösportskolan:Tel 031-292030 info@sjosportskolan.se