Välkommen

I den här bloggen kan du följa segelbåten S/Y Celeste of Solent.

Celeste är en 65-fots racer/cruiser som seglar charter och äventyrsseglingar i huvudsak i Europa.

söndag 28 juni 2009

Match Cup Sweden 09


Den 29 juni - 4 juli 2009 är Celeste i Marstrand under Match Cup Sweden 09. Celeste ligger förtöjd vid stenkajen och seglar med gäster i området kring Marstrand.


Välkommen ombord och prata segling.


Mer info om Match Cup Sweden 09 http://www.gkss.se/

lördag 27 juni 2009

Sommarstart 09


Sjösportskolan och Celeste har varit sponsorer till Kungälvs kommuns projekt Sommarstart 09 genom att bidra med en vinst innebärande en segling ombord på Celeste. På måndag den 29 juni 2009 seglar Celeste ut med vinnarna från Långedrag till Marstrand.

För mer info om Sommarstart 09 besök www.sommarstart.se

fredag 26 juni 2009

Fin segling i Göteborgs skärgård

Under fredagseftermiddagen seglade Celeste en fin tur i härlig sommarvärme i Göteborgs skärgård. Skeppare ombord var Hampus Wennerlund. Förutom en utomordenligt duktig seglare är Hampus riggare av världsklass - för mer info besök http://www.riggarna.se/.

torsdag 25 juni 2009

Segling i högsommarvärme

Sommaren har på riktigt kommit till Göteborg med temperaturer mellan 25-30 grader på dagarna. Celeste ger sig idag åter ut på havet för en tur i Göteborgs skärgård. Skeppare ombord är Gerhard Chronholm.

onsdag 17 juni 2009

Käringön


Det är en solig och fin dag på Käringön. Eftersom det är tidigt på säsongen är hamnen inte överfull av båtar, vilket den ofta är lite längre in på sommaren. Celeste ligger förtöjd vi Ångbåtsbryggan.

tisdag 16 juni 2009

Västkusten

Under tisdagen den 16 och onsdagen den 17 juni 2009 seglar Celeste upp till Käringön och tillbaka till Långedrag.


Tisdagenden 16 juni 2009

Vid 10-tiden på tisdagen lägger vi loss från Långedrag. Det är en västlig vind som blåser i cirka 10 knop. Efter segelsättning utanför GKSS styr vi norr över. Rutten går mellan Varholmen och Gröte-Kalvsund-Stora Sillesund-Vannholmarna-Kyrkesund-Mollösund-Käringön. Dagen avslutas på Peterssons Krog.


Onsdagen den 17 juni 2009

Det är en solig morgon. Efter morgondopp från båten och frukost i sittbrunnen lägger vi loss söder över. Det blåser en sydlig vind och för att inte komma för sent tillbaka till Långedrag kör vi motor. Trots att det är mitten av juni är det ganska kallt i luften. Kl. 15.00 LT är vi förtöjda i Långedrag.

måndag 15 juni 2009

Lunch i Marstrand

Sol från klarblå himmel, fin västlig bris, 9,7 knop i 22 grader AWA, lunch på på Wärdshuset i Marstrand, segling tillbaka till Långedrag. En underbar dag ombord på Celeste.

Byte till kevlar/kolfiber-segel

Den 13 september 2009 släppte webbingbanden som håller skothornet på Celeste dacron- storsegel. Byte av storsegel fick ske till Celeste racingsegel. Det trasiga storseglet bifinner sig nu hos Quantum för reparation.

söndag 14 juni 2009

Vovlo Ocean Race start i Marstrand


I strålande solsken och nord västlig vind gick starten för den näst sista etappen av Volvo Ocean Race 2008-2009. Celeste var plats tillsammans med hundratals ytterligar åskadarbåtar.

lördag 13 juni 2009

Regnigt under VOR i Marstrand

Under fredagen var det kraftigt regn och friska vindar hela dagen i Marstrand. Regnet har nu avtagit och under lördagen skall Celeste åter ut på havet med gäster ombord.

fredag 12 juni 2009

Marstrand - Långedrag - Marstrand

Torsdagen den 11 juni 2009 börjar tidigt med förberedelser inför dagens segelturer med tre olika grupper. Segling sker ut på Marstrandsfjorden i lätta vindar från väst. Efter en tids segling kommer Ocean Group ut med ribar med nästa grupp för byte och efter ytterligare litesegling är det dags för denna grupp att mönstra av och åka rib in till Marstrand. Celeste seglar utan gäster ner till Långedrag och vid skalkorgarna kommer Sjösportskolan ut med båtarna Mach II och Speedica med dagens tredje och sista grupp. Vinden har vridit något på nord och det blir en fin segling upp för bidevind förbi Fotö-Hönö-Öckerö-Hälsö-Knippla-Måvholmen-Sälö-Sälöknapp. Utanför Albrektssunds kanal tar vi ner seglen och går för motor sista biten tillbaka till Marstrand. Precis när vi lagt till kommer regnet och dagen avslutas med skaldjursbuffé i Celeste salong.

torsdag 11 juni 2009

Växlande vindar upp till Marstrand

Det var växlande vindar under onsdagen den 10 juni när Celeste seglade upp till Marstrand och VOR Stop Over. Vinden blåste från syd till nord och åter till syd med tidvis stilltje. Efter några timmars segling förtöjde vi i Marstrands hamn och avslutade kvällen på Wärdshuset.

tisdag 9 juni 2009

Volvo Ocean Race 2008-2009


Under perioden 10-14 juni 2009 kommer Celeste att vara i Marstrand över Marstrand Stop Over. Celeste kommer att vara förtöjd bredvid race båtarna och göra dagturer med gäster.

För mer information om Volvo Ocean Race besök http://www.volvooceanrace.org/

För med information om Marstrand Stop Over besök http://www.marstrandstopover.se/

lördag 6 juni 2009

Vinga


Celeste seglar ut till Vinga lördagen den 6 juni 2009.

Vi lägger loss från Långedrag vid tretiden och har en nordvästlig vind på cirka 10 knop. Segelsättning sker utanför GKSS-hamnen och det blir en fin bidevind väster ut. Kl. 17.30 LT lägger vi till i Vinga. Vi lägger loss från Vinga kl. 21.30 LT efter skaldjursbuffé i Prickhuset och lägger till i Långedrag vid elvasnåret.

fredag 5 juni 2009

Göteborgs skärgård

Fredagen den 5 juni 2009 gör Celeste en eftermiddagstur i Göteborgs skärgård. Vinden blåser med en styrka om cirka 15 knop från N och skall vrida över till syd.

tisdag 2 juni 2009

Tre dagar längs svenska västkusten

Måndagen till onsdagen den 1-3 juni 2009 seglar Celeste utmed svenska västkusten.